pdf_file.png http://mihaleczki-maria.blogspot.hu/2012/06/gondolkozom-mi-lenne-ha-ferfi-lennek.html

 

Gondolkozom... mi lenne, ha nő lennék?

"Gondolkozóban..."
(mert ha mi nem tennénk, fedél se lenne a fejed fölött, nemhogy blogod a neten)

- Válás esetén az enyém lenne a lakás, az autó, és vinném a gyerekeket is.
- Nem kellene tartásdíjat fizetnem a gyermekeim után, akiket nem láthatok, ellenben nekem fizetne valaki és végig velem lennének.
- Nem süllyednék el szinte teljesen bizonyosan a hajóval együtt, sőt, az elsők között kerülhetnék a mentőcsónakba.
- Nem kéne magamnak kereket cserélni meg a motorházban bütykölni, ha lerobban az autóm.
- Nem kéne magamnak hordanom a téglát meg a maltert, ha családiházat akarok.
- Nem kellene vért izzadni egy előléptetésért, csak egy kis dekoltázs, egy kis nőjogi hiszti, és a kvótával már repülök is az igazgatótanácsi székbe.
- A munkahelyi feladatokat, amikre inkompetens vagyok, megcsináltathatnám a férfi kollégákkal, de fizetést én kapnék érte.
- Bőven ráérnék nyolcra járni dolgozni, és eljöhetnék négykor, sőt, akár részmunkaidőben is dolgozhatnék egy kényelmes irodában ugyanazért a pénzért, mert családom van, meg gyerekek, hát legyen már a főnökben egy kis emberség.
- A házimunkát se kellene elvégeznem, és a gyerekkel is foglalkozzon az apjuk, mert a nő nem háztartási robot, meg elfáradt a munkahelyén, hát legyen már a férfiban egy kis emberség.
- Szabad hozzáférésem lenne a párom keresetéhez (a közöshöz), míg neki az enyémhez nem (mit képzel).
- Nem döglenék meg jó eséllyel a nyugdíjkorhatár előtt, ami női mivoltomból adódóan eleve jóval alacsonyabb is lenne.
- A sokszorosát költené az állam az én nyavalyáim kezeltetésére (pl. mellrák), mint másokéra (pl. prosztatarák).
- Bármit megengedhetnék magamnak a pasimmal szemben, üvölteni, megalázni, halálbaszekálni, amit csak nem szégyellnék, mert tudnám, hogy nem emelne rám kezet. Ha mégis, hát lecsuknák, én meg vinném a közös vagyont.
- Nem szívná el egy másik nőszemély minden levegőmet, minden szabad percemet, és nem kellene félórás cirkuszokat eviselni, ha havonta egyszer megiszok egy sört a haverokkal. Ellenben én magam mindezt simán megtehetném egy férfival szemben, aki még úgy is ugrálna, ahogy én fütyülök.
- Egy jó szexért nem kellene hajtani, udvarolni, adni a lovat a másik alá, ellenben a másik fél mindezt megcselekedné értem, és még válogathatnék is.
- Egy vitában nem kellene érvekkel, adatokkal vagy arányossággal vesződnöm, csak elmorzsolnék pár könnycseppet és máris mindenki nekem adna igazat.
- Nem tartoznék felelősséggel a meghozott döntéseimért. Nem kellene figyelembe vennem az objektív valóságot, vagy az ok-okozati törvényszerűségeket. Akárhogy is cseszném el az életemet, vagy főleg másokét, azt mindig ráfoghatnám az éppen kéznél lévő férfiakra, és a többi nő mélyen egyetértene.
- Nem szembesülnék olyan tömegmozgalmak térnyerésével, amelyek mint nemet engem pécéznek ki minden nyomoruk őseredőjeként. Ellenben én simán mutogathatnék mindenért a másik nemre, és a közvélemény ugrana, ha csettintek.
- Háború esetén nem engem küldenének a biztos halálba.

  1. Férfinak lenni jó, csak sok akaraterő, gerinc és önfegyelem kell hozzá.

  2. Férfinak lenni előny, ha arra gondolok, hogy a híd alól tuti nem fog kitúrni egy Nő.

  3. Férfinak lenni annyit tesz, hogy nem olyan gyarkan nézik, milyen áron teszel le valamit az asztalra, csak hogy leteszed-e, mert az a Nőnek jár.

  4. Férfinak lenni maga a gyönyör.

Szerző: don Fefinho  2012.11.22. 18:17 Szólj hozzá!

Címkék: férfiak feminizmus nők feministák kezitcsókolom men are all pigs womens rights gender equality női jogok

A bejegyzés trackback címe:

https://reciprok.blog.hu/api/trackback/id/tr324920247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása